• Klantenservice
  • 0180 629043

Verfspuitwerk

Door het mechanisch aanbrengen van een verflaag kunnen grote oppervlaktes behandeld worden in een relatief korte tijd. Wel zijn de voorwerkzaamheden langer, dit komt doordat alle niet te behandelende onderdelen afgeplakt dienen te worden. Zeker voor een leegstaande woning of kantoor is het machinaal aanbrengen van een verflaag ideaal.

Omdat de techniek en het materiaal zich zo sterk heeft ontwikkeld is het mogelijk om steeds meer projecten en onderdelen daarvan te spuiten, in plaats van de traditionele vertrouwde wijze met de kwast en roller.

De voordelen van het machinaal spuiten van de verf is de hoge laagdikte en kantendekking, zeer goede hechting, snelle droging, geen aanzetten, een goede vloeiing zonder structuur en alle spray verfen zijn op basis van acryl, beter voor het milieu en de mens.

 

Structuur spuitwerk 

Het afwerken door middel van machinaal spuiten kan met verschillende soorten producten worden uitgevoerd, waaronder spack, spachtelputz en verf Spack spuiten is het meest bekend en het meest gebruikt, vooral in de nieuwbouw wordt er vaak gebruik gemaakt van spack. Spack is een kunsthars en kalk bevattende pasta die in diversen korrelgroottes te krijgen is en wordt aangebracht door middel van een pack spuitmachine.

Een spachtelputz kan worden aangebracht met een spaan maar ook met een spuitmachine. Het verschil tussen spack en spachtelputz is de structuur, bij spack is de verdeling van het structuur iets opener dan bij spachtelputz daar in tegen is een spachtelputz beter te reinigen en is vaak duurzamer. Voor het aanbrengen van de pasta is de vakman bekend met het materiaal en gereedschap voor een perfect eindresultaat.