• Klantenservice
  • 0180 629043
Buitengevels

Buitengevels

Het stucen van de buitengevel is een mogelijkheid om de woning te verfraaien of een gewenste uitstraling te geven. Zo is het mogelijk om een verwaarloosde en verweerde gevel om te toveren tot een sterker, beter geïsoleerde en vooral mooiere gevel. De gevel kan worden afgewerkt met een sierpleister, schuurwerk, gepleisterde plint of een blokken motief.

U kunt uw woning energiezuiniger maken door het toepassen van een isolatiesysteem. Gevelisolatie wordt gebruikt om een woning of ruimte te isoleren, hierdoor bespaart u stookkosten en voorkomt u vocht problemen. Ook voor slechte buitengevels is dit een goed toepasbaar systeem, door het aanbrengen van de isolatie platen wordt een goede ondergrond verkregen voor het opnieuw stucen van de gevel De isolatieplaten zijn er in verschillende diktes en worden bevestigd door middel van verlijming en met pluggen. Hierna worden de platen voorgezet met een lijmmortel en geheel ingebed met pantsergaas om scheurvorming te voorkomen. Er worden RVS profielen geplaatst en de ondergond kan worden afgewerkt. De gewenste afwerklaag voor een gevelisolatiesysteem is een sierpleister, een cement mortel of met steenstrips. Sierpleister is leverbaar in verschillende structuren en kan worden onderhouden met een verfsysteem in elke kleur. Een cement gebonden mortel geeft een gladde maar korrelig resultaat, dit kan worden afgewerkt met een ademend verfsysteem. Dit verfsysteem is ademend en zorgt ervoor dat het vocht eruit kan en is vuilafstotend.

Het karakteristieke uitstraling van metselstenen kunnen worden behouden door het gebruik van steen strips. Dit zijn echte metselstenen op een rug van kunststof, deze kunnen worden gefabriceerd in elke maat, soort en kleur. Tevens is het mogelijk om bestaande metselstenen exact na te laten maken. Zo behoud u de uitstraling van een metselstenen muur met de voordelen van een energiezuinig en kostenbesparend gevelisolatie systeem