• Klantenservice
  • 0180 629043

Stucwerk

De specialisten van Stucadoorsbedrijf HAM hebben passie voor het stucwerk!

Gipspleister wordt gebruikt voor het creëren van een strakke ondergrond. Het "sausklaar" stucen voor het afwerken met een verfsysteem of "behangklaar" voor het afwerken met wandbekleding. Ook is het mogelijk om de ondergrond te bekleden met een scanbehang om zo eventuele scheurvorming tegen te gaan en toch een strakke afwerking te realiseren.

Sierpleisters zijn er in verschillende soorten, kleuren en structuren. Door toevoeging van hele kleine steentjes ontstaat er een fijne of juist een grove egaal structuur, deze is tevens met verschillende soorten toeslag af te werken. Sierpleisters kunnen in elke kleur worden geleverd en is gemakkelijk over te schilderen met een muurverf, handig als deze als kleurplaat is gebruikt door de kinderen. Sierpleisters zijn hard maar toch elastisch, stootvast, afwasbaar en door en door gekleurd waardoor een eventuele beschadiging niet direct zichtbaar is. Een aantal bekende sierpleisters zijn o.a. de spachtelputz op basis van kunststof waardoor deze zowel binnen als buiten te gebruiken is, rustiekputz voor een authentieke uitstraling, granol voor een klassieke uitstraling en de granietpleister gemaakt van marmer in diversen kleuren combinaties.

Voor het creëren van sfeer en voor het accentueren van hoogte kunt u ervoor kiezen om de ruimte(s) af te werken met sierlijsten en/of ornamenten. Van traditionele en klassieke woningen tot strakke en extraverte ruimtes, voor elke sfeer is er een bijpassende lijst met diversen mogelijkheden. Lijstwerk en ornamenten van gips zijn reeds bekend maar er is veel meer leverbaar, variërend van lampen, panelen, pilaren tot een schouw. Tevens zijn alle producten te leveren in een cement gebonden mortel voor buitengebruik of voor in vochtige ruimtes. Ook kunnen bestaande lijsten opnieuw worden getrokken met gips voor het authentiek restaureren van de lijsten aan wanden en plafonds. Kunststof sierlijsten en ornamenten hebben een vlucht genomen in de ontwikkeling en fabricering waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan voor verschillende doeleinden. Van gebogen lijsten tot strakke design ornamenten met led verlichting, af te werken met elk afwerkingssysteem voor elk type interieur. Een bijzondere collectie van de top designer Ulf Moritz en Orac Decor om het interieur tot leven te wekken door licht, schaduw en het spelen met vormen, er zijn tal van mogelijkheden voor het personaliseren van uw interieur